Creaveg Bab darált alaptermékből 4 főre
HOZZÁVALÓK / 4 FŐRE
- Creaveg Bab darált alaptermék 200gr (1 doboz)
- 1 kis fej friss karfiol
- Só
- Olíva olaj
- Bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek friss petrezselyem
- 20 dkg jázmin rizs
- 2 db Dr. Oetker Creme Vega vegán tejföl 150 gr/doboz
- 20 dkg vegán sajt
(Violife Natur sajt 200 gr.)
ELKÉSZÍTÉS

- Előkészítjük a karfiolt, a leveleit leszedjük, torzsáját kivágjuk, majd nagyobb rózsákra bontjuk. Forrásban lévő, sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük, kb. 15 perc alatt. A rózsákat szűrőkanállal jeges vízbe merjük, majd víz nélkül pihenni hagyjuk.
- Elkészítjük a rizst. Magas falú edényben olívaolaj és só hozzáadásával forróra hevítjük a rizst. Figyeljünk rá, hogy nem piruljon meg! Párhuzamosan, a rizs mennyiségéhez képest 1.7 szeres vizet forralunk, esetünkben 3,5 dl-t. Ha forr a víz és a rizs is forró, a vizet ráöntjük a rizsre, majd azonnal levesszük a tűzhelyről és fél órát pihenni, dagadni hagyjuk. Alaposan átkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt a rizs, összekeverjük a Creaveg masszával és sóval, borssal, friss petrezselyemmel és fokhagymával ízesítjük.
- Egy magas falú tepsit olíva olajjal kikenünk, és a megfőtt, kihűlt karfiolrózsák felét az alján szétterítjük. Használjuk lehetőleg a kisebb, esetleg szétesett darabokat! A bekevert rizses Creaveg masszát ráhalmozzunk, ügyelve rá, hogy nem nyomjuk meg túlságosan az alján lévő rózsákat. A tetejére a maradék, szebb rózsákat terítjük szét, majd az egészet meglocsoljuk a vegán tejföllel. A végén a lereszelt növényi sajttal zárjuk le a sort.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.